Even Voorstellen

Mijn naam is Jacqueline Gerrits, gediplomeerd diëtist, en je kunt bij mij in Malden of Molenhoek terecht voor dieetadvies en begeleiding als je zich (weer) fit, lekker en energiek wilt voelen tijdens of na een uitputtende periode. Ik houd ook avondspreekuur en de vervolgconsulten kunnen ook digitaal. 

Laat voeding uw medicijn zijn en medicijnen niet uw voeding!

- Hippocrates (460 v C)


Ik help je als je al meer dan een half jaar

  • last van buikpijn, buikkrampen of buikklachten hebt (opgeblazen, buikpijn, voedselovergevoeligheid) te vaak moe voelt;
  • depressief voel;
  • geregeld diarree of constipatie hebt;
  • met iedere griep- of verkoudheidsgolf meedoet;
  • weet dat je foute eetgewoonten hebt of hebt ontwikkeld als gevolg van stress en dat je die niet goed zelf kunt oplossen;
  • en …

… het gevoel dat je dat met natuurlijke voeding kunt verbeteren.

Je wilt van deze klachten af, maar je weet (nog) niet goed hoe je dit moet doen.

Je wilt graag geholpen worden, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen uitzoeken nog niet heeft opgeleverd dat je klachten zijn verminderd.

Je wilt nu dat het sneller gaat en wilt daarbij graag deskundige hulp.

Je huisarts, internist, allergoloog, dermatoloog, fysiotherapeut of een andere behandelaar heeft een verwijzing geschreven in verband met voedselovergevoeligheid, het FODMaP-beperkt dieet of behandeling bij SIBO.

Of je komt op eigen initiatief.

 

Toen ik zelf met allerlei vragen op vakinhoudelijk en praktijkgebied zat en na behoorlijk wat tijd aan trial and error had verspild, had ik daar genoeg van en ging op zoek naar ervaren mentoren. Dat scheelt mij in mijn eigen vakmanschap veel tijd, gezoek en geëxperimenteer. Mentoren stellen uitdagende vragen die mijn gedachten de meest effectieve richting in sturen en geven antwoord op mijn vragen. Ik geniet er enorm van als ik merk dat ik in een korte periode veel leer en daarmee ook mijn cliënten grotere stappen bij hun herstel kan helpen zetten. Mij helpt het enorm om met een mentor samen te werken en ik gun jou hetzelfde!

Daar kun jij nu mooi van profiteren.

Dat genieten van vooruitgang wil ik graag met je delen. Ik vind dat als je met iets zit dat je tegenhoudt in je dagelijks leven, in je relaties, in je vooruitgang en in je werk; dan wil je dat opgelost hebben. Niet over tien jaar, maar op een kortere termijn.

Bekijk dit filmpje voor een impressie:

Mijn grote passie als diëtist met als waardevolle aanvulling het vak als orthomoleculair therapeut, is om je hierbij op verschillende vlakken te begeleiden. De titel 'diëtist' is een beschermde titel.

Ik ben dol op het wat moeilijkere energie-darm-voeding-puzzelwerk en zet dit graag voor je -en samen met jou- in. Je kunt prima bij mij terecht als je al van alles heeft geprobeerd, maar nog niet het gewenste effect hebt kunnen bereiken. Vanaf dit punt ga ik met je verder.

Wilt je weten wat ik voor je kan doen? Bel voor een gratis strategiegesprek: 024-3584177.

Praktisch uitvoerbaar

Ik houd van praktische en concrete zaken ...

... en de meeste cliënten vinden mijn hulp hierbij het prettigst; dat scheelt hen heel veel zoekwerk en tijd. Je maakt gewoon gebruik van mijn uitgebreide kennis en ruime ervaring. Wát kun je dan dóen om fit en energie te zijn, bij voorkeur met veel gedetailleerde aanwijzingen. Denk hierbij aan het samenstellen van dagmenu's -waarvan het hele gezin kan eten-, boodschappenlijsten maken, tips en adviezen voor het eten onderweg of buitenshuis. Ik ben zelf dól op lekker en vooral puur eten; geen uitgebreide gerechten, maar lékkere gerechten met proeven. En, gerechten waarvoor je naderhand weinig tijd kwijt bent aan het poetsen van de keuken; het moet in het dagelijks huishouden wel leuk blijven!

Toegepaste Kennis geeft Kracht

Ik vind het belangrijk dat je van mij niet alleen een lijstje krijgt van wat je wel en niet moet eten, maar dat je alle kennis heeft die je nodig hebt om goede keuzes te maken.

Er moet een Klik zijn

Ik vind het ook heel belangrijk dat er tussen jou en mij een klik is; dat je het gevoel hebt dat je gehoord bent en dat je antwoord krijgt op je vragen. Dat wil ik zelf ook als ík een vraag heb aan iemand die mij een dient levert: je legt immers een deel van je leven in handen van die ander. Om deze reden vind ik het fijn om altijd eerst persoonlijk of telefonisch contact te hebben, zodat we er samen voor kunnen kiezen om een behandeltraject in te gaan. 

Je kunt jouw Verhaal kwijt

Ik vind het ook belangrijk dat je jouw verhaal kwijt kunt, want voelen, eten en eigen ervaringen zijn naar mijn ervaring sterk met elkaar verbonden. In de loop der jaren heb ik veel gehoord en herken de verhalen. Voor jou wellicht prettig om te merken dat je niet de enige bent die met energiegebrek en buikklachten worstelt en dat we er samen heel wat aan kunnen doen. Alles wat je vertelt, blijft trouwens onder ons.

Suppletie alleen als dat nodig blijkt

Ik ga ervan uit dat als jij en ik samen (ik adviseer, jij voert uit) voor je een passend dieet hebben samengesteld, jouw lichaam zichzelf ook gaat herstellen. Het kan zijn dat je een beter effect hebt als je tijdelijk bepaalde voedingsstoffen suppleert. Als jouw lichaam aangeeft dat het na een tijdje de voedingsstoffen weer voldoende uit het eten kan halen, kan de suppletie weer stoppen. Ik ben van mening dat suppletie tijdelijk moet zijn. Mocht blijken dat het lichaam toch niet alle benodigde voedingsstoffen voldoende uit het eten kan halen, kun je altijd weer suppleren. Dit kan het geval zijn als je de voedingsmiddelen die de stof leveren niet kunt eten omdat je er overgevoelig voor bent. Het kan ook het geval zijn dat je veel meer nodig heeft dan een praktische voeding zou kunnen leveren. 

Nieuw eetpatroon in Stapjes aanleren

Ik vind het belangrijk en het beste effect hebben als je jouw nieuwe eetpatroon in stapje kunt eigen maken. Inmiddels heb ik van heel veel cliënten verhalen gehoord over hoe de stapjes naar andere eetgewoonten met producten die zij gewoon in de supermarkt of winkel kunnen kopen, al een geweldig effect hebben op hun energieniveau.  Enkele van hun verhalen lees je hier.

Weet je hoe JOUW lichaam met voeding omgaat?

Vanuit mijn ervaring en eigen nieuwsgierigheid vind ik het belangrijk dat je weet hoe jouw maag-darmkanaal werkt en in grote lijnen hoe uw lichaam voeding omzet naar energie of lichaamsweefsels. Met deze kennis kunt je goed inschatten waarom bepaalde voedingsmiddelen wel of juist niet bij je passen. Ik ben ervan overtuigd dat deze kennis je veel gevoel van vrijheid geeft om goede keuzes te maken van wat je wilt eten of drinken. Je hebt met deze kennis het heft zelf in handen.

Orthomoleculair: het belang van Vitamines en Mineralen

Ik heb veel interesse in wat er binnenin het lichaam gebeurt: de stofwisseling. Hiervoor zijn vitamines, mineralen en alle andere voedingsstoffen nodig in de juiste hoeveelheid en verhouding, op de juiste tijd op de juiste plaats. Dat is het vakgebied van de orthomoleculaire geneeskunde. Ik vertaal de hoeveelheid en verhouding basisstoffen voor u naar voedingsmiddelen en producten.

Het effect van een Gezonde Darmflora; vaak vergeten (FODMaP en SIBO)

De laatste jaren heb ik mij hierbij vooral op darm- en vermoeidheidsklachten, dysbiose (verstoorde darmflora), het FODMaP- beperkt dieet, SIBO (small intestinal bacterial overgrowth) en bijbehorende psychologische klachten gespecialiseerd en kan je daarom goed helpen om je voeding daaraan aan te passen.

Effect van de juiste voeding op uw Gevoel, Gedachten en Geheugen

Vanuit de orthomoleculaire gedachte en vanuit persoonlijke ervaring ben ik ervan overtuigd dat de samenstelling van de juiste dagelijkse voeding je helpt om zich sterk te voelen, om goed te kunnen denken, om problemen en vraagstukken op te kunnen lossen, om tolerant te zijn voor geluiden en mensen om je heen. Sinds eind 2008 begeleid ik aanvullend op het team van de Maldense psychotherapeute Jacqueline Janssen cliënten bij een goede voeding  in het kader van geestelijke gezondheid. 

Testen op voedselovergevoeligheid

Een van mijn interessegebieden is voedselovergevoeligheid (onder andere voedselallergie, voedselintolerantie en een gestoorde darmflora. Dit bracht mij halverwege de jaren negentig bij mijn collega diëtist Ria Reichert in Venray. Zij testte via de vega-test (ohm-meting) voedselovergevoeligheden bij haar patiënten en kwam heel vaak tot mooie resultaten met haar dieettherapie. Van haar heb ik enorm veel geleerd op dit gebied en heb de praktijk na haar overlijden in 2012 voortgezet. Het testen besteed ik tegenwoordig uit aan collega-deskundigen.

 

Tig-lassen, heerlijk Concreet

De kennis die ik tijdens mijn werk als (TIG)lasser-constructie-bankwerker in de jaren 80-90 heb opgedaan, is bijzonder waardevol bij het begrijpen van de natuurkundige en scheikundige processen in het lichaam. Door goed te leren tekening lezen, heb ik ook veel geleerd over de logica waarmee het lichaam voedingsstoffen nodig heeft. Het DNA van de cel is ook een 'bouwtekening' en de enzymen in het lichaam zijn 'werktuigen' en 'machinerieën.

Begin jaren negentig was er weinig betaald werk voor diëtisten en heb ik enkele jaren als tig-lasser gewerkt in een lasbedrijf in Mook –ten zuiden van Nijmegen- waar ik onder andere roestvast stalen machineonderdelen heb gemaakt. Door dit werk ik in deze regio terecht gekomen. Heerlijk was dat ambachtelijk bezig zijn. Je werkt aan een opdracht en naderhand heb je iets tastbaars en meetbaars gemaakt. Even wat heel anders, maar goed combineerbaar met parttime werkzaamheden in de praktijk en het lesgeven van de medische vakken aan de opleiding Medisch Secretaresse. Ik heb onder andere gewerkt aan de gevelpanelen van het lage gedeelte van het kantoor van de SNS-bank op het Pettelaarpark (naast Transverium) in Den Bosch. Iedere keer als ik op de A50 bij het Pettelaarpark rijd, kijk ik er weer even vol plezier en trots naar. Ik weet ook dat iedereen die de auto daar parkeert en op de bus wacht, mijn werk ziet ...

Zorghotel Veghel

Van het najaar 2005 tot 2010 ben ik als diëtist verbonden geweest aan het zorghotel Veghel. Een prima herstelplaats; inmiddels overgegaan in Zorghotel Udens Duyn in Uden. Hier heb ik veel kennis opgedaan over hoe een lichaam zich herstelt na een zware ingreep of ziekte.

Docent aan de Opleiding Medisch Secretaresse

Vanaf 1985 tot begin 2016 heb ik de Medische Vakken gegeven aan diverse opleidingen voor Medisch Secretaresses. Denk hierbij aan de vakken Anatomie-Fysiologie-Pathologie, Medische Terminologie. Ik ben hierdoor enorm goed op de hoogte van de fundamenten van bouw en werking van het lichaam. 
Ik doceerde ook in Gezondheidskunde, Medische Administratie en Medische Correspondentie. Omdat ik zelf ook de opleiding tot Medisch Secretaresse heb gedaan, gaf ik ook de vakken Kantoorpraktijk, Secretariaatspraktijk, Toetsenbordvaardigheid (typen), Word-Excel-Powerpoint-Outlook, Nederlands, Telefoneren en Management. De kennis die ik hierbij heb opgedaan gebruik ik dagelijks in mijn praktijk, met name bij het schrijven van rapportages en artikelen. Ik heb deze lessen in het begin opgezet, gegeven en geëxamineerd bij Van Binsbergen Kantooropleidingen en daarna bij Linnartz Opleidingen en het ROC-Nijmegen. 

Zelf heb ik ook lange tijd als medisch secretaresse gewerkt, met name heb ik de medische correspondentie uitgewerkt. Dit is bijzonder leerzaam, omdat ik op die manier naast mijn solo-werk goed op de hoogte blijf van ontwikkelingen in de gezondheidszorg en medicatie.

Kennis delen

Ook wil ik graag mijn specifieke kennis delen met mijn collega's. Om al deze scholingen goed aan te kunnen pakken, ben ik met de praktische studie Opleidingskunde aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen begonnen. Wat ik daar heb geleerd, pas ik toe in mijn  Cursussen en Workshops.

Samenbrengen van verschillende behandelmethoden geeft het beste effect

Nu integreer ik diëtetiek, orthomoleculaire geneeskunde, opleiden en neuro-emotionele integratie (NEI) waar dat relevant is en mijn cliënt dat ook wil. Ik vind het idee dat ik qua hulpverlening meer ijzers in het vuur heb, erg prettig; zo kan ik een dieptebehandeling bieden. Dit is steeds mijn uitdagende puzzel en de winst voor mijn cliënt. 

Wilt u weten wat ik voor u kan doen? Bel 024 - 3584177.