PDS & Stress, naar aanleiding van de lezing

Op zaterdag 31 oktober 2020 kon je meekijken met de PDSB-infodag; de jaarlijkse landelijke informatieve dag van de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging.

Die dag kon je naar vijf interessante presentaties kijken en luisteren. Ik gaf de presentatie 'PDS en Stress'.  Uit het aantal vragen bleek dat stress bij veel mensen met PDS een issue is.

Je kunt alle presentaties terugkijken via www.pdsinfodag.nl.


Joyce en ik schreven daarom al samen met Koen eerder het werkboekje 'PDS & Stress'. De oefeningen die daarin staan, helpen je om de situaties die jou stress geven helder te krijgen. Daarna oefen je om jouw reactie op deze situaties om te buigen naar reacties waardoor jouw lichaam geen -of in ieder geval minder- stress-reacties activeert. Hierdoor krijgen zowel je hoofd als je darmen meer rust.

Als jij ook het gevoel hebt dat je al jaren in de 'stress-stand staat', heb je veel hulp aan dit boekje. Je kunt er altijd mee beginnen. Mocht je dan nog steeds veel stress ervaren, kun je altijd nog een veel duurdere coach of psycholoog inhuren.

Als je de oefeningen graag samen met mij als buikcoach wilt doen, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken; 024-3584177 of het contactformulier.

263