Herstelprogramma's

"Het zou toch jammer zijn als u pas achteraf ontdekt dat u chronisch ziek bent geworden door onwetendheid"


Dr René Tisscher, reumatoloog Bosch Medisch Centrum

Herstelprogramma's bij buikpijn en -klachten

In mijn praktijk heb ik al vele mensen die zich ongelukkig voelden door hun steeds terugkerende of aanwezige buikklachten, geholpen om hiervan af te komen of in ieder geval de klachten drastisch te verminderen tot een goed verdraagbaar niveau. Hiervoor zijn wel veel en verschillende stappen op verschillende gebieden nodig, wat het best een toer maakt die om deskundige begeleiding vraagt; als het simpel was, waren de klachten immers al weg. Door de gesprekken met de vele cliënten die je voorgingen in combinatie met de kennis uit de literatuur en mijn eigen ervaringen, heb ik het programmapakket Bouw een Krachtige Buikconditie ontworpen. Daarmee kun je in 3 maanden al veel bereiken.

Onderstaande pakketten helpen je om op een gestructureerde manier buikpijn, diarree, constipatie en/of opgeblazen buik aan te pakken, zodat jouw pijn in de buik, vermoeidheid of mist in het hoofd verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. De programma's zijn zo opgebouwd dat wij er samen aan werken om je zo snel mogelijk een zo groot mogelijke gezondheidswinst en een waardevolle levenskwaliteit te geven. Ik doe de technische, educatieve, diëtetiek en biochemie; jij doet de vormgeving voor jouw persoonlijke situatie. Je kunt nu kiezen of je jouw klachten goedkoop en ad hoc wilt aanpakken of een duurzaam resultaat wilt bereiken met een gedegen voorbereiding en met gestructureerde stappen in de juiste volgorde. (183)

Aan het eind van dit programma win je het volgende:
- weet je hoe jouw lichaam op verschillende belangrijke voedingsmiddelen reageert;
- weet je welke voedingsmiddelen niet goed vallen en je de klachten gaven van vermoeidheid, opgeblazen buik, buikkramp, depressieve gevoelens, stijfheid, kou en nog meer;
- weet je hoe je darmen zijn opgebouwd en waarom je (buik)klachten konden ontstaan;
- weet je wat je kunt eten om je darmen te herstellen;
- kun je weer meer verschillende producten eten, waaronder mogelijk weer brood, fruit en zuivel;
- kun je weer samen eten;
- kun je weer buitenshuis eten zonder bang te zijn direct weer last te krijgen;
- voel je je zekerder door bovenstaande en ervaart daar in ieder geval geen stress meer over;
- en nog meer. 

Bekijk programmainhoud