fbpx

Darmflora- en candidatest

In uw darm horen heel veel soorten micro-organismen te zitten die daar vredig met u samenleven. Als de samenstelling van uw darmflora uit balans raakt, kan dit gevolgen hebben voor uw conditie en voor de werking van uw darm. Candida albicans is een van de bekende gisten vaak voorkomt in onze normale darmflora. Bij een verlaagde immuniteit kan het aantal van deze gisten fors toenemen, waardoor u zich duf kunt voelen of een opgeblazen gevoel kunt krijgen.
Beelden die hieraan gerelateerd zijn, zijn onder meer leaky gut (lekkende darm), SIBO (small intestin bacterial overgrowth) en lekkage van de ileocecale klep (klep van Bauhin). De klachten die bij al deze situaties kunnen voorkomen zijn een opgeblazen gevoel, vermoeidheid, buikpijn, diarree, obstipatie, harde buik, misselijkheid en vooral ook een foggy brain (mist in het hoofd).
Via de onderstaande vragenlijst kunt u een idee krijgen of dit bij u het geval is. Wanneer dat zo is -bij een score van 8 of hoger-, kunt u via een persoonlijk dieetadvies uw conditie verbeteren. Informatie vragen voor een dieetbehandeling bij een candida-infectie.

  • Download HIER in PDF formaat de vragenlijst om de darmflora- en candida test te doen.
© Voedingsadviesbureau Vitality