FODMaP, Nederlandstalige hulp om het dieet goed te volgen

Nederlandstalige informatie en handvatten over het FODMaP-beperkte dieet.

Dit onderzoeksdieet is ontwikkeld door de wetenschappers van Monash Universiteit, Melbourne,
Australië. Via dit dieet kun je uitzoeken welke soort koolhydraten (suikers en vezels) verantwoordelijk
zijn voor jouw buikklachten. Het gaat dan vooral om klachten van prikkelbare darmsyndroom;

• Achtergrondinformatie over Prikkelbare Darm Syndroom

* Uitleg over het FODMaP-beperkte onderzoeksdieet

• Handvatten om dit onderzoeksdieet goed uit te voeren

• Praktische Weekmenu's en Recepten 

• Nederlandstalig

* NIEUW: met ge-update los Praktisch FODMaP Overzicht; met ringband. Blijft goed open liggen en is gemakkelijk mee te nemen.

* klik op de cover om het boek te bestellen

196 bladzijden, full colour, interessante en praktische informatie en met bijbehorende losse uitgave van het Praktisch FODMaP-Overzicht. Hierin lees je op welke kleur lijst een product afhankelijk van de gebruikshoeveelheid, staat.

- achtergrondinformatie over het ontstaan van prikkelbare darmsyndroom (PDS) en andere buikklachten;
- hoe je kunt onderzoeken hoe groot de kans is dat je PDS hebt;
- hoe je je voeding kunt aanpassen om buik weer gezonder te maken;
- voorbeelden van week- en dagmenu's;
- passende recepten;
- andere interessante informatie.
- het is nu ook te koop via Bol.com. Lees wat eerdere kopers er over zeggen:  
en de recensie van lezer Palsma: recensie.

Joyce en ik hebben het geschreven, omdat wij in onze praktijk merkten dat zo veel mensen met buikpijn, diarree, obstipatie, opgeblazen buik en vermoeidheid alles willen proberen. Het FODMaP-beperkte dieet is best ingewikkeld en bewerkelijk, waardoor te veel mensen met buikklachten de weg kwijtraken in de regels van wat wel kan-niet kan; wel moet-niet moet. Een van de zaken die te vaak mis gaan, is dat degenen die het FOPMaP-beperkte dieet volgen veel te lang doorgaan met de eliminatiefase uit angst dat de klachten terugkomen. Hierdoor is de kans op ondervoeding bijzonder reëel. En, een ondervoede darm kan zich niet herstellen.

Ook behandelen veel  mensen met buikklachten het FODMaP-beperkt dieet als een allergie-dieet of een dieet bij coeliakie (erfelijke gluten'allergie'). Het FODMaP-beperkte dieet is echter geen wet van Meden en Perzen; er is speling, omdat iedere darm een drempel heeft voor de verschillende FODMaPs. Daarnaast kunnen er ook hele andere dingen in de darm (mee)spelen. Het boek geeft je handvatten bij je zoektocht naar een gezonde buik. 

Je investering in het boek is 29,00 euro, exclusief verzendkosten; 36,95 euro inclusief verzendkosten voor Nederland; voor België 38,95 euro. (Idee: verschillende van onze cliënten hebben het cadeau gekregen van familie of vrienden).

Webshop of via Bol.com (36,95 euro inclusief verzendkosten).

Ik nodig je uit voor onze Facebook-groep: Facebook-groep Voedingsadviesbureau Vitality voor nieuwtjes en de agenda met lezingen, workshops, cursussen en programma's. Ben ook welkom op onze Facebook-groepen Fodmap in Theorie en Praktijk en SIBO in Theorie en Praktijk.

Als het FODMaP-dieet niet voldoende werkt, kan het zijn dat je behalve bacteriële overgroei in de dikke darm, ook bacteriële overgroei in de dunne darm hebt. Dat vraagt om een andere, vooral strengere aanpak. Deze hebben Joyce en ik beschreven in ons 3e boek 'SIBO, Systematische Ingrijpen om Buikklachten te Overwinnen".

 

(206)