FODMaP, Nederlandstalige hulp om het dieet goed te volgen

Handvatten voor het FODMaP dieet bij PDS• Achtergrondinformatie over Prikkelbare Darm Syndroom

• Handvatten voor een goede voeding voor de buik

• Weekmenu's en Recepten

• Nederlandstalig

* klik op de cover voor het introductiefilmpje 

256 bladzijden, full color, interessante en praktische informatie.

- achtergrondinformatie over het ontstaan van prikkelbare darmsyndroom (PDS) en andere buikklachten;
- hoe je kunt onderzoeken hoe groot de kans is dat je PDS hebt;
- hoe je je voeding kunt aanpassen om buik weer gezonder te maken;
- voorbeelden van week- en dagmenu's;
- passende recepten;
- andere interessante informatie.
- het is nu ook te koop via Bol.com. Lees wat eerdere kopers er over zeggen:  
en de recensie van lezer Palsma: recensie.

Joyce en ik hebben het geschreven, omdat wij in onze praktijk merkten dat zo veel mensen met buikpijn, diarree, obstipatie, opgeblazen buik en vermoeidheid alles willen proberen. Het FODMaP beperkt dieet is best ingewikkeld en bewerkelijk, waardoor te veel mensen met buikklachten de weg kwijtraken in de regels van wat wel kan-niet kan; wel moet-niet moet. Een van de zaken die te vaak mis gaan, is dat degenen die het FOPMaP beperkt dieet volgen veel te lang doorgaan met de eliminatiefase uit angst dat de klachten terugkomen. Hierdoor is de kans op ondervoeding bijzonder reëel. En, een ondervoede darm kan zich niet herstellen.

Ook behandelen veel  mensen met buikklachten het FODMaP-beperkt dieet als een allergie-dieet of een dieet bij coeliakie. Het FODMaP-beperkt dieet is echter geen wet van Meden en Perzen; er is speling, omdat iedere darm een drempel heeft voor de verschillende FODMaPs. Daarnaast kunnen er ook hele andere dingen in de darm (mee)spelen. Het boek geeft je handvatten bij je zoektocht naar een gezonde buik. 

De prijs van het boekis 29,95 euro, exclusief verzendkosten. (Idee: verschillende van onze cliënten hebben het cadeau gekregen van familie of vrienden)

Stuur een e-mail met je naam, afleveradres en e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Bol.com (34,95 euro inclusief verzendkosten)

Tip: als je prikkelbare darmen hebt: meld je aan bij onze Facebook-groep: Fodmap in Theorie en Praktijk